IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW започна тестове на автономни коли

Първите прототипи ще бъдат на базата на 7 серия

19:15 | 08.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Autonews</p>

Снимка: Autonews

Германският автомобилен концерн BMW и компютърният производител Intel обявиха старта на изпитанията на автомобили с автономни системи за управление. Първите прототипи са създадени на базата на 7-Series, като съвсем скоро ще се появят по пътищата, съобщи вицепрезидентът на безпилотната програма на Intel – Кати Уинтър, цитирана от изданието Engadget.

Презентацията на първата безпилотна „седмица” на BMW се е състояла на закрито мероприятие в Сан Хосе, щата Калифорния. На автомобила е поставено сложно оборудване, включващо камери на израелската компания MobilEye, която фирмата Intel купи на наскоро за 15,3 млрд. долара.

В стартиралия проект Intel и MobilEye ще отговарят за оборудването и за усъвършенстваното на програмите за „изкуствен интелект”. На свой ред баварският автомобилен производител ще се заеме с подготовката на тестовите прототипи, както и със самите тестове и с осигуряването на тяхната безопасност.

Очаква се до края на 2017 г. по пътищата на САЩ и Европа да се появят поне 40 седана BMW 7-Series, на които ще бъдат тествани технологиите. Баварците се надяват да пуснат на пазара първия си сериен автомобил с напълно автоматично управление през 2021 г.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още