Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Bosch влага 1 млрд. евро във фабрика за чипове в Дрезден

Новият завод за чипове е най-голямата единична инвестиция в над 130-годишната корпоративна история на концерна

Bosch влага 1 млрд. евро във фабрика за чипове в Дрезден

Снимка: Ройтерс

Германският технологичен концерн Bosch ще строи нова фабрика за чипове и полупроводници в Дрезден. Общата инвестиция ще възлезе на 1 млрд. евро, пояснявяа компанията, цитирана от DPA. Според концерна вследствие на вложението ще бъдат създадени 700 работни места.

„Новият завод за чипове е най-голямата единична инвестиция в над 130-годишната корпоративна история на Bosch", признава главният изпълнителен директор Фолкер Денер.

По-голямата част от инвестицията ще бъде поета от базирания в Щутгарт поддоставчик на автомобилната индустрия. Според икономическия секретар на правителството Матиас Махниг и централната власт ще помогне с до 200 млн. евро, както и провинция Саксония.

Но тези планове трябва да бъдат одобрени допълнително от Европейската комисия. „Напълно съм убеден, че това ще се случи“, пояснява Махниг. Началото на строителството ще стартира най-късно в началото на 2018 г., а стартът на производството се очаква през 2021 г. 

Още по темата

Търсенето на чипове от страна на най-големия в света доставчик за автомобилните производители се повишава заради нарастващото търсене на технологии за свързани коли или предмети от бита. Bosch вече има фабрика за чипове в Ройтлинген и е водещ производител на сензори. За новата инвестиция е избрана столицата на Саксония, защото там имало голям потенциал от квалифицирани служители.

„Дрезден като икономическо място ни предлага добри условия за разширяване на нашата полупроводникова експертиза", казва и управителят на Bosch Дирк Хохайзе.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Хардуер
Производителят на Budweiser поръча 40 броя Tesla Semi