Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Broadcom даде смела прогноза благодарение на скока на 5G продажбите

Приходите на компанията са се увеличили до 6,61 млрд. долара през второто тримесечие

Broadcom даде смела прогноза благодарение на скока на 5G продажбите

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Broadcom прогнозира приходи за текущото тримесечие, които надминаха очакванията на Wall Street, след като компанията за чипове се възползва от нарастващото навлизане на 5G технологиите, предава Ройтерс.

Докато пускането на 5G в глобален мащаб се ускорява, силното търсене на скъпите чипове, използвани в смартфоните, ще помогне на бизнеса на Broadcom, който счита Apple за един от основните клиенти на подразделението си за полупроводници.

Освен това компанията произвежда чипове за центрове за данни и сървъри. Тя очаква приходите ѝ за третото тримесечие да са около 6,75 млрд. долара, което е над прогнозата на анализаторите за 6,6 млрд. долара по данни на Refinitiv. Прогнозите на Broadcom за третото ѝ фискално тримесечие обичайно включват увеличаване на производството, предвид премиерите на новите модели iPhone през есента.

Още по темата

Цената на акциите на Broadcom остана без промяна след обявяването на резултатите.

По време на разговора си с инвеститорите главният изпълнителен директор Хок Тан заяви, че търсенето към безжичния сегмент на компанията е било по-високо от очакваното през тъкмо приключилото второ фискално тримесечие, а това може да доведе до по-слабо търсене през фискалното трето тримесечие.

По думите му дългосрочните договори с клиенти като Apple са дали на Broadcom „увереността да инвестира в развойна дейност“.

Broadcom работи по това да насочи чиповете към крайния пазар предвид търсенето на електроника, вместо към складиращите клиенти – усилие, което според анализаторите дава резултати.

„Въпреки че нашите проверки в индустрията показват значителен брой двойни поръчки във веригата на доставките на Broadcom, ние смятаме, че клиентите на Broadcom все още не могат да натрупат много буферни запаси“, коментира Кингай Чан, анализатор в Summit Insights Group.

Приходите на компанията са се увеличили до 6,61 млрд. долара през второто тримесечие, завършило на 2 май, от 5,74 млрд. долара година по-рано. Анализаторите очакваха 6,51 млрд. долара.

Компанията отчете 1,49 млрд. долара нетна печалба, или 3,30 долара на акция за периода, в сравнение с 563 млн. долара, или 1,17 долара на акция, година по-рано.

На коригирана база компанията е спечелила по 6,62 долара на акция, надминавайки очакванията за 6,43 долара на акция според Refinitiv.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Потребителите ще трябва да почакат повече преди да се доберат до новия iPhone