Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Broadcom изненада с прогнозата за приходите си

Усилията на компанията да диверсифицира източниците си на приходи дават плодове

Broadcom изненада с прогнозата за приходите си

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Broadcom прогнозира приходи за четвъртото тримесечие, които се оказаха над очакванията на Wall Street, залагайки на голямото търсене на нейните чипове, свързано с разпространението на 5G технологията и насочването към хибридния модел на работа, предава Ройтерс.

Усилията на Broadcom за диверсифициране на приходите чрез увеличаване на инвестициите в софтуерния ѝ бизнес помогнаха на компанията да не бъде сериозно засегната от проблемите с веригите на доставки.

Подразделението за мобилни решения на компанията, сред чиито големи клиенти е Apple, също така се очаква да спечели от очакваните нови модели iPhone, които вероятно ще бъдат пуснати този месец.

Още по темата

Анализатори прогнозират, че 5G преходът, който все още е в началото си, вероятно ще доведе до по-голямо търсене на чиповете на Broadcom, които помагат на устройствата да се свързват с Bluetooth и Wi-Fi.

Broadcom очаква, че приходите ѝ за текущото тримесечие ще достигнат 7,35 млрд. долара, спрямо 7,23 млрд. долара прогноза на анализаторите според Refinitiv.

Приходите за третото тримесечие, завършило на 1 август, са нараснали с 16% до 6,78 млрд. долара, изпреварвайки очакванията за 6,76 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор Хок Тан твърди, че представянето се дължи на облачния, 5G, широколентовия и мобилния сегмент.

Освен това компанията прави чипове за центрове за данни и за сървъри, което означава, че бързата миграция към облачни услуги и възстановяването на корпоративните разходи ще подкрепят Broadcom в света след пандемията, докато много компании се насочват към хибриден модел на работа.

Като се изключат някои елементи, Broadcom е спечелила по 6,96 долара на акция, което се оказа над прогнозата за 6,88 долара на акция.  

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Huawei: Ще пуснем нов модел сгъваем телефон в Европа през 2022 г.