Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Broadcom надмина очакванията с прогнозата си

Компанията обяви нова програма за обратно изкупуване на акции

Broadcom надмина очакванията с прогнозата си

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Производителят на чипове Broadcom даде прогноза за приходите за първото си фискално тримесечие, която се оказа над очакванията на Wall Street. Освен това обяви план за обратно изкупуване на акции за 10 млрд. долара, залагайки на възстановяването на корпоративните разходи и продължаващото търсене от компаниите на облачни услуги, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията нарасна с 6,6% по време на следборсовата търговия до 622 долара.

Анализаторите подчертават силното дългосрочно търсене на полупроводниците на Broadcom, докато телекомуникационните фирми харчат повече за пускането на 5G мрежите си, както и продължаващото добро представяне на подразделението за широколентови предложения. Компанията смята гигантите в производството на смартфони Apple и Samsung Electronics за свои основни клиенти.

Broadcom може да спечели от по-голямото търсене на чиповете ѝ за сървъри и центрове за данни, които станаха по-търсени заради насочването към хибриден модел на работа и бързото прехвърляне на бизнеса в облака по време на пандемията.

Още по темата

Копоративното търсене се е възстановило значително с над 30% на годишна база през последното тримесечие, а приходите от чипове се очаква да нараснат със 17% през настоящото, обяви главният изпълнителен директор Хок Тан пред анализатори.

Базираната в Калифорния компания прогнозира около 7,60 млрд. долара приходи за първото тримесечие, което е значително над средната прогноза на анализаторите за 7,25 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Приходите за четвъртото тримесечие са нараснали с 15 на сто до 7,41 млрд. долара на годишна база, като надминаха прогнозата за 7,36 млрд. долара. Печалбата на акция е достигнала 7,81 долара, също много над очакванията.

Broadcom диверсифицира бизнеса си отвъд основния с чипове, като се насочи към печелившия пазар на софтуер. Това се случи в момент, в който светът се бори с проблемите с веригите на доставките и засягащия редица индустрии недостиг на чипове.

Приходите на Broadcom от инфраструктурен софтуер са се увеличили с 8% до 1,77 млрд. долара през четвъртото тримесечие.

Новата програма за обратно изкупуване на акции ще е в сила до края на следващата година, обяви компанията в отделно съобщение.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Apple ще произведе по-малко iPhone-и от пазарните прогнози