IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup очаква Nintendo да пусне по-малка конзола Switch

Това ще улесни игрите в движение, особено за по-малките потребители

15:29 | 15.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителите могат да очакват повече вариации на конзолата Switch, докато Nintendo продължава да усъвършенства стратегията си в областта на този тип игри, пише Bloomberg.

Това съобщение дойде от Citigroup, която твърди, че новата конзола се представя добре, но е прекалено голяма, за да комбинира едновременно портативно и домашно устройство за всички. Ето защо от компанията очаква, че базираната в Киото Nintendo ще пусне на пазара по-малка версия на Switch в рамките на фискалната година, завършваща през март 2019 г., твърдят анализаторите Минами Мунаката, Кота Езава и Алиша Яп.

“Въпреки че Nintendo Switch може да се ползва като преносимо устройства, смятаме, че на по-малките деца може да не им е толкова удобен този формат заради размерите и масата му”, посочват анализаторите в доклад от 13 април. “Следователно смятаме, че Nintendo ще пусне по-леки преносими варианти на Switch, вероятно нарeчени Switch Mini”.

От десетилетия Nintendo генерира милиарди, като кара играчите да купуват два различни вида харудер - един за игра у дома, като Wii, и друг за навън - като 3DS. Решението на компанията да комбинира двата стила на играене в единен хибриден дизайн беше прието много добре от феновете, но също така доведе до създаването на машина, която не е толкова мощна като домашните конзоли като PlayStation 4 на Sony. Освен това е по-тежка и с батерия с по-кратък живот от 3DS.

Акциите на Nintendo повишиха стойността си с 2,1% в Токио в петък, след като компанията заяви, че Switch се е продавала по-бързо от другите ѝ подобни системи в рамките на първия си месец. Над 906 хил. конзоли Switch са били продадени миналия месец в САЩ, сочат данни на компанията за проучвания NPD Group.

Анализаторите на Citigroup не прогнозират колко би струвала по-малката конзола, но смятат, че тя може да продаде 6,7 млн. бройки за 12-те месеца до март 2019 г. Освен това очакват, че нормалната конзола ще продаде 25,7 млн. бройки до този момент. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още