IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell продава кибер отделението си RSA за над 2 млрд. долара

Технологичният гигант се стреми да опрости разпростиращата се империя от хардуер, софтуер и фирми за сигурност и да изплаща дълг

09:13 | 19.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Dell Technologies Inc. е продала едно от своите звена за киберсигурност, RSA, на консорциум, ръководен от Symphony Technology Group, управляващ пенсионните планове на учителите в Онтарио, и AlpInvest Partners, като част от усилията на производителя на компютри да оптимизира бизнеса си.

Очаква се трансакцията в размер на 2,08 милиарда долара изцяло в брой да приключи през следващите шест до девет месеца, заявиха компаниите във вторник в изявление. Bloomberg News съобщи през ноември, че базираната в Раунд Рок, Тексас, Dell проучва продажбата на RSA.

RSA, според която Dell обслужва 30 000 клиенти, вариращи от банки до производители на потребителски стоки, помага на компаниите да потвърдят самоличността на потребителите и да управляват други рискове, свързани с цифровата сигурност. RSA също така провежда конференции за сигурност, включително такава, предвидена да се проведе този месец в Сан Франциско.

Технологичният гигант се стреми да опрости разпростиращата се империя от хардуер, софтуер и фирми за сигурност, които работят под названието Dell Technologies, като се стреми да бъде в крак с променящите се тенденции в индустрията и да изплаща дълг.

VMware Inc., производителят на софтуер, чийто мажоритарен собственик е Dell, закупи Pivotal Software Inc., след като тази компания, частично собственост на Dell, се провали на публичните пазари. Като продава RSA, Dell разтоварва актив, който се сблъска с трудността да се конкурира с по-модерни съперници като Okta Inc.

„Това е правилната дългосрочна стратегия за Dell, RSA и нашите клиенти и партньори“, пояснява в изявлението Джеф Кларк, главен оперативен директор и заместник-председател на Dell. „Сделката ще опрости допълнително нашето бизнес и продуктово портфолио“, посочи той.

Dell придоби RSA, когато плати 67 млрд. долара за EMC Corp. през 2016 г. - едно от най-големите технологични сливания в историята. Към ноември Dell заяви, че е изплатила повече от 18 млрд. долара брутен дълг от момента на придобиването на EMC Corp. на стойност 67 млрд. долара. Сделката бе сключена преди три години. Dell си постави за цел да изплати около 5 милиарда долара брутен дълг през фискалната 2020 г. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още