IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Догодина се задават нови iPad-и

Според анализатор ще има поне три варианта, но революционни промени ще бъдат представени най-рано през 2018 г.

17:55 | 16.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През следващата година американският технологичен концерн Apple ще представи три нови модела iPad. Освен нов iPad Pro 2 с 12,9-инчов дисплей известният с прецизните си анализи Мин-Чи Куо от KGI Securities очаква и нов iPad Pro с 10,5-инчов диагонал на екрана и по-изгоден модел таблет с 9,7-инчов екран. Преди всичко вариантът с 10,5-инчов екран трябва да помогне на Apple да спечели нови клиенти в корпоративния сектор и образованието, предава CNET.

Нов iPad с по-голям от 9,7 инча дисплей обаче може да помогне на Apple да прекрати очаквания спад на своите продажби, пише MacRumours. Въпреки това се очаква Apple да достави през идната година с между 10 до 20 на сто по-малко таблети. 



„Освен това очакваме, че двете версии с по-големите екрани ще са с процесора A10X, като тайванският концерн TSMC ще е единственият доставчик, който ползва 10-нанометров технологичен процес, цитира MacRumors анализатора. „По-евтиният  9,7-инчов модел може да ползва процесор A9X, който също се произвежда ексклузивно от TSMC“.

За бъдещето на iPad Mini обаче анализаторът не прави никакви предположения. Така че остава да изчакаме дали Apple ще представи през тази или през следващата година iPad Mini 5 или категорията със 7,9-инчов екран ще бъде закрита. Apple представи iPad Mini 4 в началото на септември 2015 г. заедно с iPhone 6S и 6S Plus.

Според Куо  Apple няма да представи „революционни“ новости преди 2018 г. „Един революционен модел на iPad с радикални промени по отношение на дизайна и потребителското поведение вероятно ще има най-рано през 2018 г.“, казва той. След това производителят може да снабди таблетите си с AMOLED дисплей, което Куо очаква за iPhone още през тази година.

Не е ясно и дали Apple ще е в състояние да използва напълно потенциала на гъвкавите AMOLED панели. Едва те биха могли да предоставят радикална промяна в дизайна и по този начин също така да предоставят и нови възможности за стимулиране на продажбите на таблети.

През тази година Apple отчита спад на продажбите на таблети, подобен на свиването на пазара като цяло. Според пазарните анализатори през второто тримесечие е отчетен спад от 12,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още