IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставчиците на Apple са започнали производството на нови iPad-и

Представянето на таблетите ще стане до края на годината, твърди Bloomberg

13:48 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доставчиците на Apple са започнали производството на нови iPad-и

Aзиатските поддоставчици на Apple Inc. са започнали производството на нови iPad-и, споделят пред Bloomberg лица, запознати със случващото се около технологичния гигант. Компанията се опитва да даде нов тласък на продажбите на таблети след двете им поредни тримесечни понижения.

Масовото производство на пълноразмерен iPad с 9,7-инчов дисплей вече е започнало, като представянето на новия продукт е планирано за края на това тримесечие или за началото на следващото, разкриват още анонимните източници. Също така в момента се сглобява новата версия на 7,9-инчовия iPad mini, която ще бъде достъпна до края на годината.

Производството на по-големия iPad може да бъде ограничено заради усложнения, свързани с използването на ново антиотражателно покритие, което Apple възнамерява да добави към устройството с цел по-лесно четене.

Времевата рамка е от значение, тъй като Apple се опитва да изкара нов продукт преди доходоносния празничен сезон в края на годината. Освен таблети очакванията са, че технологичната компания ще пусне нов iPhone с по-голям дисплей, както и устройство, което следи здравословното състояние на своя притежател. Последното най-вероятно ще представлява часовник, коментират лицата, запознати със ситуацията.

През юни Bloomberg съобщи, че масовото производство на най-големия до момента iPhone ще стартира през юли. Смартфоните ще бъдат два модела – единият с 4,7-инчов дисплей, а другият – с 5,5-инчов дисплей, разкриват лицата.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания ще покаже на бял свят новия iPhone на 9 септември. Говорителката на Apple Труди Мюлер е отказала коментар пред Bloomberg.

Apple трябва да стимулира продажбите на iPad, тъй като таблетите са втората по размер продуктова категория след смартфоните. През третото фискално тримесечие, приключило на 28 юни, продажбите на iPad спадат до 13,3 млн. броя.

Въпреки че дните на бърз растеж за продажбите на таблети може би са вече в миналото, „едно обновяване би могло да стабилизира приходите от продажби на iPad и доходоносния принос за компанията“, коментира пред агенцията анализаторът в RBC Capital Markets Амит Дарянани.

Днес акциите на тайванските доставчици на компанията Hon Hai Precision Industry Co. и Pegatron Corp. поскъпнаха, а тези на конкурента Samsung Electronics Co. поевтиняха с 0,3 на сто на борсата в Сеул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още