IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitbit се готви да отнеме пазарен дял от Apple

Компанията представи новия си умен часовник, с който иска да се конкурира с Apple Watch

14:13 | 29.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на носими устройства Fitbit пусна в понеделник своето ново устройство – умният часовник Ionic, който включва функции, вариращи от следенето на физическите показатели на тялото до безконтактните разплащания. Всичко това се случва, докато компанията продължава да се бори с конкуренцията на Apple, предава Ройтерс.

Някога лидер на пазара на носими устройства, Fitbit напоследък не успява да се конкурира достатъчно добре, а по-рано обвини промяната на потребителските нагласи за спада на своите приходи.

Новите умни часовници на компанията ще разполагат с GPS, ще измерват пулса и ще са водоустойчиви на 50 метра дълбочина. Освен това ще включват FitbitPay, музика, няколко изгледа на часовника и батерия, която издържа повече от четири дни, обяви компанията в изявление.

"През следващите месеци ще имате възможност да добавите карти на American Express, както и кредитни и дебитни карти на Mastercard и Visa от топ банките в над 10 пазара по света“, разкри компанията.

Същевременно часовникът има нова сензорна технология за засичане на нивата на кислород в кръвта. Цената на устройството е 299,95 долара, което е над стартовата цена на Apple Watch – 265 долара.

"Fitbit може да извоюва пазарен дял от Apple, като привлече онези, които са по-фокусирани върху фитнеса, макар че не очакваме това да бъде значителен дял от общите продажби на умни часовници на Apple”, коментира анализаторът на Wedbush Securities Алиша Рийс.

Ionic ще е достъпен за предварителна продажба в понеделник на уебсайта на Fitbit и в някои търговци на дребно от вторник, разкри компанията.

В резултат от новината книжата на Fitbit повишиха стойността си с 5,9% до 6,07 долара за брой на борсата в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още