IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Galaxy S8 може да се забави

Апаратът може да бъде представен едва през април и може да струва с до 20% повече от своя предшественик

10:41 | 20.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Galaxy S8 може да се забави

Неизменно през последните години корейският технологичен концерн Samsung пуска своите водещи устройства от серията Galaxy S през февруари. 2017 година обаче може да бъде по-различна.

Според нов слух, цитиран от GSMArena, Galaxy S8 може да не бъде представен по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, а да бъде забавен до април, когато ще бъде презентиран на събитие в Ню Йорк.

Непотвърдената причина може би се крие във факта, че Samsung не желае да избързва с пускането на устройство, което не е напълно проверено и тествано на фона на огромния скандал със самозапалването на батерията на Galaxy Note 7. 

Според Goldman Sachs Samsung ще се сблъска с още едно предизвикателство – значително по-скъпа цена за Galaxy S8 от тази на неговия предшественик. Сумата може да е с 20 на сто по-висока, показва доклад на банката.

Основната причина за това рязко повишение на цената е предполагаемото наличие на виртуален помощник, който Samsung ще интегрира в Galaxy S8.

Като се има предвид, че началната цена на Galaxy S7 беше 799 долара, Galaxy S8 може да струва повече от 950 долара за базовия модел. Големият въпрос е дали потребителите ще са склонни да платят толкова висока цена за новия смартфон, особено след разочарованието на Galaxy Note 7.

Междувременно става ясно, че вътрешното разследване на Samsung е приключило, като финалният доклад вече е изпратен от Samsung на корейския орган Korea Testing Laboratory, американската организация по сигурността и други организации. Според The Investor Korea се очаква в скоро време докладът да стане публичен.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още