IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google и Huawei са се отказали от умната си колонка след проблемите в САЩ

Поставянето на китайския играч в черния списък на Съединените щати може би значи край на съвместния проект

20:46 | 30.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Преди администрацията на Доналд Тръмп да обяви “национална извънредна ситуация”, с което ефективно забрани бизнеса на Huawei в страната, китайската компания и Google са били само на няколко месеца от пускането на брандирана с марката Huawei умна колонка, пише Engadget. 

Двете компании са планирали да я представят на търговско събитие в Берлин този септември и да я продават онлайн в САЩ. Но проектът е бил спрян, когато американското правителство постави Huawei в черния си търговски списък, твърди източник на The Information.

Твърди се, че двете компании са прекарали поне година в работа по колонката, която работи с Google Assistant. А според The Information компаниите освен това са обсъждали как да направят телефоните на Huawei съвместими с Android Auto. 

Не е напълно изненадващо, че Google и Huawei са си сътрудничили по колонката, след като и преди са си партнирали. Но фактът, че плановете им са се провалили, показва, че поставянето в черния списък на китайския гигант има реални последици върху продуктовата линия на Huawei. 

Въпреки че Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин постигнаха споразумение за премахване на някои рестрикции над Huawei, бизнес отношенията с компании от САЩ могат да бъдат прекратени за постоянно.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още