IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google иска да инвестира 880 млн. долара в LG Display

Компанията планира да си осигури стабилни доставки на OLED екрани

10:32 | 10.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският интернет гигант Google е предложил да инвестира 1 трлн. вона (880,29 млн. долара), за да помогне на южнокорейската компания LG Display да увеличи производството на OLED екрани за смартфони, пише Electronic Times, позовавайки се на анонимни източници.

Изданието посочва още, че Google е предложила инвестицията, за да си осигури стабилни доставки на гъвкави OLED екрани за следващите си смартфони с марката Pixel, предава Ройтерс.

Флагманите на Samsung Electronics от серията Galaxy използват извити екрани. Същевременно се очаква американският конкурент на Samsung – Apple, да започне да използва такива екрани в някой от следващите си смартфони iPhone.

LG Display е отказала да коментира, докато Google не е открита веднага за коментар по въпроса.

Това не е единствената битка, която Google и Apple водят в момента. Припомняме, че в началото на март тази година Google разкри в блога си, че приложението ѝ за изкуствен интелект Google Assistant ще стане достъпно за множество устройства, които използват операционната система Android. По този начин гласовият асистент Siri, ползван от устройствата на Apple, се изправя пред нов сериозен конкурент. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още