IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoPro донесе поредно разочарование

Производителят на екшън камери отчете по-слаби резултати от очакваното

10:29 | 02.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

GoPro прогнозира резултати за четвъртото тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите, докато компанията за екшън камери продължава да се бори с по-слабото търсене на нейните продукти. Новините изпратиха стойността на книжата ѝ с близо 13% надолу по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс. 

Компанията заяви, че очаква приходите ѝ за четвъртото тримесечие да бъдат между 360 и 380 млн. долара, което е под прогнозата на анализаторите за 392,9 млн. долара според данни на Refinitiv. 

Прогнозата е лош момент за GoPro, след като тя пусна нови по-евтини модели на своята основна камера Hero за празничния сезон.

GoPro се опитва да насърчи търсенето на своите екшън камери, които някога бяха нещо задължително за сърфистите, сноубордистите и другите любители на по-екстремните спортове. Същевременно обаче конкуренцията става все по-голяма.

Компанията заяви, че ще бъде печеливша през четвъртото тримесечие и очаква малък брой от произведените от нея стоки да останат на склад за първото тримесечие на следващата година.

Базираната в Сан Матео, Калифорния, компания отчете нетна загуба от 27,1 млн. долара, или 19 цента на акция, за тримесечието, завършило на 30 септември. За сравнение, година по-рано тя генерира печалба от 14,7 млн. долара, или 10 цента на акция.

На коригирана база GoPro е загубила по 4 цента на акция. Приходите са се свили с 13,3 на сто до 285,9 млн. долара.

Анализаторите очакваха загуба от 6 цента на акция при приходи от 272,3 млн. долара.

Акциите на компанията, които загубиха 13% от стойността си от началото на годината, се търгуваха на цена от 6,25 долара по време на следборсовата търговия.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още