IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: 20% от възрастните американци планират да купят носима джаджа

19:18 | 22.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: 20% от възрастните американци планират да купят носима джаджа

Технологията на носимите устройства е на прага на пробива за масовия потребител в Съединените американски щати. Според ново проучване, публикувано от Ipsos, 8 от всеки 10 възрастни американци поне са чували за носимите устройства, а 40% от тях са много добре запознати с темата или дори притежават такава джаджа.

От гледна точка на намеренията за покупки носимите устройства все още изостават зад смартфоните, таблетите и лаптопите, но са на едно ниво или по-напред спрямо масови устройства като конзолите за видео игри, електронните четци и стрийминг устройствата.

Почти 20% от всички възрастни в САЩ, анкетирани от Ipsos, заявяват намерението си да си закупят носимо устройство през следващите 12 месеца.

Макар че iWatch дори все още не е стигнал до магазините, Apple е вече най-популярният бранд в категорията на носимите устройства.

62% от респондентите заявяват, че те биха обмислили дали да купят подобна джаджа, произведена от Apple, докато по-малко от половината биха се решили за устройство от Google или Samsung.

Вижте повече в графиката на Statista!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още