IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei – поглед отвътре

Подробен доклад на UpDate от централата на китайския технологичен концерн в Шънджън

08:47 | 30.04.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Централната сграда на&nbsp;Huawei в Шънджън. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Централната сграда на Huawei в Шънджън. Снимка: Getty Images News

Докато бягате в близост до гарата Waterloo в Лондон, където обикновено се качвате на влак, за да пътувате до близка дестинация, Вашият нов умен телефон разбира, че това не е нормалното Ви поведение и може би бягате, защото закъснявате за влака. Но в същото време закъснява и самият влак, така че Вашият телефон, който междувременно и без Вие да разберете, е проверил разписанията и актуалната обстановка, Ви съобщава, че може да спрете да бягате и да вървите по-спокойно, защото и така ще хванете своя влак.

Това не е чиста научна фантастика, а близкото бъдеще – поне според Питър Ричардсън, директор изследвания в анализаторската компания Counterpoint. 

„Само след няколко години умните смартфони ще започнат да разбират потребителя и ще могат да правят примерни препоръки на база на своя анализ и контекстуалното учене - специфични предложения, базирани на дадена ситуация в даден контекст“, каза Ричардсън в по време на участието си в технологичното предаване UpDate на Bloomberg TV Bulgaria, което тази седмица ще Ви разходи до централата на китайския технологичен концерн Huawei в Шънджън.

Подобно е мнението за бъдещето и на самата компания, която междувременно се изкачи на трето място по брой продадени смартфони в света след Apple и Samsung.

Преди повече от 500 години пристанищата в цяла Европа се затрупани от платна на хиляди кораби. Безброй изследователи се отдалечават все по-далеч, сблъсквайки се със силните води на седемте океани в търсене на неизвестна земя. Те създават нови маршрути към Африка, Азия, Северна и Южна Америка и Океания, свързващи света за първи път в историята. Това поставя началото на цивилизацията, която през следващите пет века се развива наистина бурно, казва в свое обръщение Ерик Сю, ротационен главен изпълнителен директор на Huawei.

И така - точно както напредъкът в редица области, като корабостроенето, картографията и навигацията, са направили пътуването на дълги разстояния по море възможно, възходът на информационните и комуникационните технологии, като Интернет на нещата, ултра-широколентовият достъп, облакът и изкуственият интелект довеждат хората до нов етап на дигиталния свят. И докато човечеството продължава да проучва и осъществява нови пробиви, през следващите 20 - 30 години светът, който познаваме, ще стане интелигентен - свят, в който всичко ще може да усеща, всичко ще е свързано и интелигентно.

Huawei вярва, че сензорните устройства ще бъдат навсякъде, а всяко от тях ще произвежда безкраен поток от данни. Тези потоци данни ще се вливат в масивен цифров океан чрез ултра-широколентови мрежи, които ще достигат до четирите краища на Земята. Всеобхватният облак ще доведе до повсеместна интелигентност - цифров мозък от нов вид, който ще расте и ще се развива в реално време. Интелигентността, която той предоставя, ще бъде неразделна част от нашата работа и всекидневния ни живот. Всъщност вече няма да влизаме онлайн - ние ще живеем онлайн. Всички предприятия ще трябва да преструктурират своето производство и операции на базата на цифровата технология. Данните ще се превърнат в основен актив, а конкурентността на ресурсите ще расте.

Според изследване на компанията до 2025 г. в света ще има над 100 млрд. свързани устройства. По това време около 85% от корпоративните приложения ще са разположени в облака, 100% от компаниите ще използват облачни услуги, а над 20% от индустриалните съоръжения ще бъдат интелигентни. Повсеместната свързаност ще предостави на индустриите неограничени възможности за цифрова трансформация, която ще им даде възможността да се развиват по начин, който далеч надхвърля нашето въображение. 

Вижте повече във видео репортажа от Китай!

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 6 години
Прекрасен репортаж, поздравления. И предните ми харесаха много
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още