IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei представи Mate 20 Pro с тройна камера

Компанията запазва фокуса си в изкуствения интелект, като ползва двойна невронна мрежа за устройствата си

16:35 | 16.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Huawei Consumer Business Group представи флагман серията си смартфони Mate 20, която включва едноименно устройство, Mate 20 Pro, Mate 20 X и специалния модел Porsche Design Mate 20 RS.

Основният модел е с 6,39-инчов дисплей, Pro версията - с 6,53-инчов, а Mate 20 X - със 7,2-инчов.

С това Huawei дава заявка, че ще запази фокуса си в изкуствения интелект, като ползва двойна невронна мрежа за устройствата си. Същевременно Mate серията ползва 7-нанометрова едночипова система Kirin 980, която беше представена по-рано тази година на изложението IFA в Берлин. Идеята е изпълнението на ежедневните задачи със смартфона да се случва по-бързо и по-лесно.

Самият чип е с размерите на нокът, но включва 6,9 млрд. транзистор. Той е с 20% по-бърз и с 40% по-ефективен от своя предшественик. 

Mate 20 X е със специална охлаждаща система от графен, която има и камера за изпарения. Целта ѝ е смартфонът да издържа на активно натоварване при игри например.

Основна камера е тройна – 40 МР стандартна, 20 МP телефото, 8 МР широкоъгълна, като тя обещава петкратно оптично увеличение. Предната камера е с 24 МР. 

Функции с изкуствен интелект има и при видео заснемането, което предлага тройната камера Leica, която е с ултраширокоъгълен обектив. Серията добавя "Ultra Wide. Angle Lens" за заснемането в широко зрително поле.

От Huawei залагат и на по-ясния фокус при макро кадри на обекти, които се намират на до 2,5 см разстояние от камерата.

Предвиден е специален "Кино" режим, при който могат да се регулират оттенъците, наситеността и яркостта на цветовете. Същевременно може да се намалява наситеността на цветовете. Функциите с изкуствен интелект позволяват изолиране на човешки фигури и разфокусиране на фона. И ако досега изкуственият интелект помагаше за разпознаване на обекта на снимката, сега има функция, която при заснемане на храна например изчислява калориите, които се съдържат в нея.

За батерията от Huawei обещават, че може да издържи повече от ден интензивно ползване без зареждане. Mate 20 е с 4000 mAh батерия, Mate 20 Pro - с 4200 mAh, а Mate 20 X - с 5000 mAh.

Освен с традиционното зарядно устройство, Mate 20 Pro може да бъде зареждан и безжично благодарение на Huawei Wireless SuperCharge. При използване на този метод батерията бива заредена до около 70% за 30 минути. 

Функцията Wireless Reverse Charging позволява безжично зареждане на други устройства с батерията на Mate 20 Pro единствено чрез допир. 

Операционната система е EMUI 9, като е базирана на Android Pie. 

Цветовете, които ще се предлагат у нас са черно, синьо и Twilight.

В България ще се предлагат Mate 20 и Mate 20 Pro, а стартът на продажбите ще е на 22 октомври през всички мобилни оператори и официални партньори на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още