Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Huawei очаква споразумение в търговския спор със САЩ

Технологичният директор на компанията за Германия подчертава значението на компанията за европейската държава

Huawei очаква споразумение в търговския спор със САЩ

Снимка: Ройтерс

Технологичният директор на китайската технологична компания Huawei за Германия приема, че неговият концерн няма да бъде засегнат трайно от мерките за бойкот на американското правителство.

„Предполагам, че въпросът рано или късно ще се реши", поясни Валтер Хаас, главен технологичен директор на Huawei Technologies Germany GmbH, в понеделник по време на пресконференция в Берлин.

„Не мога да си представя, че световната икономика и глобалните вериги на стойност ще продължат да функционират в рамките на сегашната парадигма“, поясни Хаас, представяйки проучване на DIW Econ за „икономическия отпечатък" на Huawei в Германия.

Според проучването Huawei създава пряко и непряко около 28 000 работни места в Германия. Анализът е проведен от DIW Econ, консултантската компания на Германския институт за икономически изследвания в Берлин, от името на Huawei Technologies.

Още по темата

Според него в европейското и германското седалище в Дюселдорф и дъщерното дружество в Мюнхен към 2018 г. са били заети около 2550 служители, които постигат приходи от 2,7 милиарда евро, предава DPA.

Това са три процента от световните приходи на Huawei. Като добавя стойност към доставчиците и партньорите, брутната добавена стойност във Федералната република скача с още почти 2,4 милиарда евро. Сред добре познатите германски доставчици на Huawei е Leica Camera AG в сегмента на смартфоните.

Ян Джирард, мениджър в DIW Econ, подчертава, че Huawei укрепва Германия и като място за развойна дейност и доставя на германските мрежови оператори важни технологии за разширяване и експлоатация на най-съвременни телекомуникационни мрежи, като новото поколение 5G мобилни комуникации.

Huawei е пряко засегнат от сериозния търговски конфликт между САЩ и Китай. Правителството на САЩ постави през май групата в черен списък на компаниите, чиито бизнес отношения с американски партньори са обект на строг контрол. След това много международни компании трябваше да прекъснат или замразят сътрудничеството си. Така например по-нататъшното използване на операционната система Android от Google и чип архитектурата на британо-японския технологичен специалист ARM е под въпрос.

Всичко по темата четете тук!

По статията работи: Бойчо Попов
Още по темата: Хардуер Huawei

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Да превърнем коботите в приятел