IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имитация на Apple Watch стана хит в Taobao.com

Копието на умния часовник на Apple се радва на огромен интерес в сайта за продажби

15:42 | 12.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Отдавна очакваният Apple Watch се очаква да се появи на китайския пазар на 24-и април, но производителите на фалшификати не могат да чакат, благодарение на което в сайта Taobao.com, собственост на Alibaba Group, вече се появиха първите копия на новото устройство на Apple, пише Market Watch.

А както изглежда джаджите са се превърнали в истински хит. Сред новите особено популярни предложения в списъка на Taobao има едно, наречено “часовник AW08”, който твърди, че има „същия дизайн като iWatch на Apple”, позовавайки се на името на умния часовник на Apple.

В действителност, ако рекламата в Taobao е вярна, AW08 разполага с някои функции, които истинският часовник на Apple няма, като например съвместимост с операционната система на Google – Android, както и че разполага с по-дълъг живот на батерията.

Снимката на AW08 изглежда малко или много идентична с тази на устройството на Apple. На изображението се вижда часовникът и няколко приложения, показани на началния екран. Фалшификатът също предлага възможност за избор между четири цвята на панела, включително и такъв от 18-каратово злато с каишка от оранжева кожа и закопчалка от неръждаема стомана. Въпросният модел очевидно отдава почит на специалния луксозен Apple Watch, който ще се продава на цена между 10 хил. и 17 хил. долара.

Обикновеният AW08 пък струва 368 юана, или 59 долара. Според рекламата устройството издържа в продължение на 120 часа работа и работи, както с Android, така и с операционната система на Apple – iOS. Освен това позволява на потребителите да персонализират интерфейса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още