IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия попари надеждите на Apple

Властите не позволиха на технологичния гигант да внася стари използвани устройства

12:27 | 03.05.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Индия отхвърли искането на Apple да внася и продава поправени стари телефони с марката iPhone на втория най-голям пазар на мобилни устройства, пише Bloomberg.

По този начин страната нанесе удар на плановете на технологичния гигант да се насочи към потребителите, които не могат да си позволят по-скъпи телефони.

Искането на американската компания е било отхвърлено, обяви представител на властите в Ню Делхи, пожелал анонимност. Това е вторият път, в който правителството отказва на Apple, като този път решението е взето от страна на няколко министерства, включително и от кабинета на министър-председателя.

Конкурентите на Apple проведоха публична кампания срещу усилията на технологичния гигант, посочвайки, че подобен ход ще предизвика изпълване на пазара с използвана електроника. Същевременно те защитиха програмата на правителството за насърчаване на местното производство.

Решението се явява пречка пред Apple, която има само 2% дял от продажбите на телефони в Индия и се нуждае от нови пазари, тъй като продажбите на iPhone в глобален мащаб се забавят.

Освен това американската компания чака позволение да отвори своите първи магазини за продажба на дребно в Индия. Това е ключово за позиционирането на марката ѝ на един пазар, доминиран от местни доставчици. Все още не е ясно дали компанията ще получи разрешение.  

Още за проблемите на Apple можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 2
ratten
преди 7 години
бре, тия що се опъват на демокрацията?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още