IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 6s може да стане по-чувствителен на натиск

Обмисля се и пускането на розов модел, твърди WSJ

16:28 | 11.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последното представено устройство на калифорнийския технологичен концерн Apple - Apple Watch, предизвика сериозни спекулации и по всяка вероятност ще се продава добре спрямо всички останали умни часовници. Но за повечето фенове на марката бъдещият модел на iPhone ще е много по-интересен. Шест месеца преди предполагаемата премиера започват да се появяват все повече информации и спекулации за него. 

Последните са с източник Wall Street Journal, който твърди, че в бъдещото поколение на телефона си Apple ще вгради технологията Force Touch, която ще може да определя силата на натиска върху екрана. Това от своя страна ще позволи активирането и използването на различни функции и добавянето на нов начин за управление на устройството. Тази технология вече бе показана като функция в новия MacBook на Apple при чувствителния на натиск тъчпад и в Apple Watch. Тъчпадът ще може да различава различни степени на натиск върху него. Така например по-силен натиск може да изпълнява функцията на натискане на десния бутон на мишката.

По думите на Кейли Хуанг от анализаторската компания Daiwa Capital Market тази технология би работила по-добре на по-големия iPhone. Според нея от разработката ще се възползват главно създателите на игри и забавни приложения.

Според Wall Street Journal Apple няма да промени размера на екрана. Компанията ще продължи да предлага както стандартния 4,7-инчов iPhone, така и версията Plus, която е с 5,5-инчов диагонал на дисплея. Към гамата от цветове обаче може да бъде добавена нов вариант, вероятно розов, който в момента се тества.

Вестникът се позовава на информация от партньори и доставчици на Apple, които често получават поръчки за различни части извън стандартните. Това обаче невинаги води до пускането на нов продукт, тъй като компанията има навика да създава множество прототипи на потенциални устройства, без да има намерения да ги развива до серийно производство. Apple е отказала пред WSJ коментар по темата.

Малко преди това специализираният блог Appleinsider предаде, че Apple може за първи път да вгради в смартфон своя интегрирана SIM карта, както прави с iPad Air 2 в САЩ. Така потребителите не трябва да вкарват SIM-карта на определен оператор, а чрез специално меню ще могат да избират своя оператор. Освен това новите iPhone ще имат 2 гигабайта работна памет, докато актуалните модели са с 1 ГБ RAM. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още