IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайска медия съобщи за проблеми с батерията на iPhone 8 Plus

От компанията твърдят, че разследват случая

16:02 | 06.10.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нов случай, свързан с раздуване на батерията на новия iPhone, влезе в държавните медии в Китай - най-големият пазар на смартфони в света, където американската фирма се опитва да възстанови своите продажби, предава Ройтерс.

Инцидентът идва в момент, в който Apple разследва подобни случаи, за които са подадени сигнали в Тайван и Япония, свързани с новия iPhone 8 Plus, който се надува и корпусът му се разтваря.

В четвъртък на уебсайта на държавния ThePaper.cn се разказва за купувач на iPhone, чието презиме е Лиу, който твърди, че новият му iPhone 8 Plus е пристигнал отворен по този начин на 5 октомври. Не е имало белези от отваряне от човек или за експлозия.

Лиу е коментирал пред ThePaper, че е купил телефона пред онлайн платформата JD.com. Той твърди, че не е зареждал новото устройство и го е върнал на търговеца.

Снимките, направени от Лиу, показани на уебсайта, разкриват как неговият iPhone 8 Plus е отворен отстрани, включително и слота за SIM карта, а вътрешните части на телефона се виждат отвън. Говорител на Apple е обяснил, че компанията разглеждат случая и е отказал да коментира повече по въпроса.

Всичко това се случва след редица смесени ревюта на iPhone 8, появяващи се 10 години след представянето на първия модел от революционния телефон. Въпросните отзиви от критиците изпратиха надолу акциите на компанията след пускането на новото устройство на пазара.

Някои инвеститори се притесняват дали предварителните поръчки на телефона са много над произведените устройства, макар че някои от феновете на Apple очакват премиум модела iPhone X, който ще излезе в началото на октомври.

В Китай Apple се конкурира с местни производители, включително Huawei Technologies и Oppo, които продават телефони с функции от висок клас, но на по-ниски цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
b-39G*z)_Q1&(-j^
преди 6 години
След толкова подготовки и шумотевица..... каква ирония! Като че ли въобще не са били тествани за качество, преди да ги пуснат на пазара. Ако и флагмана X е със същата батерия това ще е доста голяма издънка за Епъл. Много шум за нищо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
айде ше се сурнат пак с 2 процента днес,тъкмо се бяха закрЕпили :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още