IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато четката за зъби започне да ни дава съвети за миенето

Тенденциите на IFA 2014 – огромни смартфони и телевизори, умни перални и носими джаджи

14:55 | 01.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: Getty Images News</em></p>

Снимки: Getty Images News

Който обмисля да си купи „умен часовник“, може би трябва да намине през изложението IFA. Защото там по всяка вероятност ще се състои премиерата на няколко модела. Sony и Samsung ще представят и новите си топ смартфони. Какво друго ще предложи обаче изложбата?

На 5 септември IFA ще отвори врати в Берлин. През миналата година около 240 000 посетители са минали през изложбените зали до радио кулата в германската столица. През 2014 г.  се очаква щурмът на хай-тек изложението да е в подобен мащаб. На 134 400 квадратни метра производителите на електроника ще представят нови продукти, които скоро ще намерят своето място в домакинствата.

Следващото поколение умни часовници

Докато феновете на Apple все още чакат за евентуалния iWatch, много производители ще изпратят новите си продукти на пазара по време на IFA.

Motorola показва своя Moto 360, първият интелигентен часовник с кръгъл дисплей. В навечерието на изложението изтекоха редица подробности за часовника с Android.

Дисплеят от 1,5 инча е с разделителна способност от 320 х 290 пиксела, което съответства на плътност на пикселите от 205 PPI. Покритието Gorilla Glas 3 трябва да защитава уреда от надраскване, корпусът е направен от стомана, а верижката - от пластмаса. В допълнение моделът е водоустойчив до един метър дълбочина.

Моделът е снабден със софтуер за следене на физическата активност, а преносът на данни ще става чрез n-WLAN и Bluetooth 4.0. Цената на Moto 360 - вероятно около 250 долара.

Конкуренция ще дойде от Samsungs Gear Solo, която според спекулациите също следва да се появи на IFA. С новата си джаджа с името Gear S компанията не залага на Android, а на собствената си операционна система Tizen. Новост е фактът, че телефонът-гривна поддържа 3G мобилни мрежи.

В момента Galaxy Gear 2 е сред най-популярните умни часовници. Тя е на пазарите от края на февруари и може да се купи за около 260 евро. Джаджата има 1,63-инчов Super Amoled дисплей. И Gear 2 е снабдена с множество фитнес софтуер, а със смартфона се свързва посредством Bluetooth 4.0.

G Watch на корейския производител LG е едва на два месеца, но на IFA компанията ще представи неговия наследник - G Watch R. Той се базира на платформата Android Wear, има Amoled дисплей като Moto 360 и ще е с процесор Qualcomm. Моделът на LG използва чипсет Snapdragon 400 с четириядрен процесор на 1,2 GHz, памет от 512 MB RAM, 4 GB вградена памет и батерия с капацитет 410 mAh.

Предният модел G Watch струва в момента около 170 евро. Той може да се свърже с всички смартфони с Android 4.3 и по-нова версия.

Последна актуализация: 00:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още