IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът вероятно ще засегне доставките на конзолата Switch през април

Пазарите, на които предлагането ще е ограничено, са Европа и САЩ

10:59 | 17.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Nintendo вероятно ще се сблъска с проблеми с доставките на конзолата Switch в САЩ и на европейските пазари през април заради спирането на производството, свързано с разпространението на коронавируса, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Ограничените доставки на компоненти от Китай засягат производството на партньорския завод във Виетнам, където се сглобяват конзолите. Въпросното място се ползва най-вече за правенето на конзолите за американския пазар, допълват източниците, пожелали да останат анонимни. Липсата на компоненти този месец ще засегне бройките на Switch, които трябва да бъдат доставени през април, след като сегашният инвентар и доставки приключат.

Потенциалното забавяне ще бъде удар за базираната в Киото компания, която се подготвя за пускането на голямо заглавие от франчайза Animal Crossing на 20 март. Този тип игри стоят в основата на популярността на Switch, като поддържат инерцията на продажбите в момент, в който конзолата навлиза в четвъртата си година откакто е на пазара.

По-рано този месец Nintendo се извини, когато обяви, че хардуерните доставки и тези на аксесоари в Япония ще бъдат засегнати от спирането на производството в Китай заради вируса. Тези продукти в момента не се предлагат от много японски търговци на дребно.

"Не наблюдаваме силно влияние върху доставките в САЩ в момента, но ще продължим да следим и ще вземем мерки, ако е нужно“, коментира говорител на Nintendo пред Bloomberg News. “Възможно е доставките да бъдат засегнати от вируса, ако той се разпространи широко и продължи“.

Доставките на Switch, пристигащи в САЩ през февруари и март няма да са проблем, защото вече са изпратени от Азия, твърдят източниците, запознати с операциите на Nintendo. Трудности могат да възникнат през април. Доставките няма да спрат напълно, но ще бъдат значително намалени, коментира един от източниците.

Съединените щати са най-големият пазар на компанията, тъй като представляват 43% от основния ѝ бизнес, докато Европа и Япония отговарят съответно за 27% и 21%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още