IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG стартира строителството на новата си централа в САЩ въпреки критиките

Според защитници на градската среда сградата ще препречи гледката към скалите от парка и от музея Cloisters

13:55 | 14.11.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
LG стартира строителството на новата си централа в САЩ въпреки критиките

Американското подразделение на корейския концерн LG - LG Electronics U.S.A., започва изграждането на новата си централа за 300 млн. долара в Ню Джърси въпреки делото, заведено от група защитниците на градската среда, които искат да спрат строителството с твърдението, че сградата ще препречи гледката към скалите от парка и от музея Cloisters през р. Хъдсън, предаде Wall Street Journal. 

Фирмата планира да отпразнува старта на строителните дейности по проекта в четвъртък с церемония за засаждане на дръвчета, с която ще бъде отбелязано началото на разрушаването на съществуващите сгради на парцела от 27 акра.

LG има разрешително за изграждането на нов небостъргач с височина над 43 м. Според фирмата проектът ще създаде 2200 работни места в строителния сектор за период от три години. В сградата до 2020 г. ще заработят близо 1600 служители.  Опонентите на проекта се опитват да се преборят за намаляване на височината му, като твърдят, че тя ще осуети намеренията на филантропа Джон Рокфелер Джуниър, който създал Cloister и дарил близо 700 акра на западния бряг на р. Хъдсън на щата Ню Джърси.

Сред противниците на сегашния 8-етажен проект за сградата са музеят "Метрополитън", който управлява Cloisters, и внукът на Джон Рокфелер Джуниър, Лари Рокфелер. По-рано тази година Лари се срещна с представителите на LG, но разговорите не бяха успешни.

Опонентите твърдят в заведеното дело, както и публично пред обществото, че LG може да помести същия брой служители в по-ниска и по-широка сграда. Фирмата обаче настоява, че промяната на проекта би струвала десетки милиони долари и би забавила така необходимото съоръжение, чието откриване в момента е насрочено за 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Bravo! SUCCESS LG!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още