IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG загърбва модулните телефони

Компанията пуска нов смартфон, показвайки, че продължава да инвестира в този си бизнес

16:22 | 05.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания LG Electronics залага на своята стратегия, свързана със смартфоните, като пуска нов модел устройство след една турбулентна година, пише Wall Street Journal.

Концернът планира да пусне на пазара новия си флагман G6 “в много близко бъдеще” , обяви главният технологичен директор Скот Ан в интервю по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас CES.

Новото устройство представлява отклоняване от т.нар. модулен дизайн, който LG използваше, за да отличи последните си продукти. С новото си предложение компанията показва, че все пак държи на борещото се с проблеми подразделение за смартфони.

“Отделянето на подразделението за смартфони не е нещо, което бихме обмислили”, коментира Ан.

LG, която произвежда и друга електроника, губи дял на пазара на смартфони, нареждайки се след гиганти като Samsung Electronics и Apple. Силни конкуренти са и трите китайски компании Huawei Technologies, Lenovo Group и Xiaomi.

Мобилното подразделение на LG отчете 23% спад на продажбите през тримесечието и продължава да е на загуба, обяви компанията през октомври. Слабите резултати бяха отчетени след пускането на модела G5 през миналия февруари, за рекламата на който LG похарчи много. Въпреки това телефонът не успя да се хареса много на потребителите.

С G6 LG отговаря на исканията на потребителите, които твърдят, че не се интересуват от модуларни телефони, обясни говорителят на компанията. Вместо върху отделните модули, сега LG се фокусира повече върху по-лесното използване на устройството и външния му вид.

G6 може да бъде пуснат по време на технологичната конференция в Барселона Mobile World Congress, която започва в края на февруари, макар че LG все още обмисля и няколко други дати за пускането на пазара, коментира говорителят. Първоначално устройството ще се появи в Северна Америка, Европа и Южна Корея, уточни той, а в Китай ще бъде достъпно само за онлайн поръчка.

Въпреки че цената на телефона ще варира спрямо страна, LG планира цената му да е подобна на тази на G5 - между 500 и 600 долара, според говорителя.

Отделно от това на CES LG представи роботи за дома. Тя показа Hub Robot - персонален асистент робот, който може да пуска музика и да казва какво е времето. Сред предложенията ѝ беше и Airbot - робото, който насочва пътниците на летищата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още