Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Logitech сви прогнозата си за 2023 г. заради войната в Украйна

Компанията усеща силно въздействието на военния конфликт

Logitech сви прогнозата си за 2023 г. заради войната в Украйна

Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Logitech сви прогнозата си за 2023 г. в резултат на конфликта в Украйна – рядък ход от страна на производителя на компютърни мишки и уебкамери, който записа значителен растеж по време на пандемията. Новината доведе до понижение на цената на акциите на компанията, предава Ройтерс.

Швейцарско-американската фирма спря дейностите си в Украйна и Русия, където генерира около 1,5% до 2% от приходите си от продажби според анализатори. Ето защо е премахнала тези данни от изчисленията си за представянето за следващата година.

Logitech, чиито продукти са купувани от хора, които оборудват домашните си офиси, сега очаква приходите ѝ да нараснат при постоянни валути с 2-4% през 12-те месеца до края на март 2023 г. спрямо предишната прогноза за 5-7% повишение.

По-предпазливият подход е нещо необичайно за Logitech, която повиши прогнозата си два пъти през миналата година.

Стойността на книжата ѝ спадна с 3,6% в Швейцария в резултат на промените.

Още по темата

Logitech очаква оперативната ѝ печалба (изчислена не по стандарта GAAP) да бъде между 875 млн. и 925 млн. долара през годината, което е под по-ранната прогноза за 900 млн. до 950 млн. долара.

През трите месеца до 31 март Logitech записа 20% спад на приходите от продажби до 1,23 млрд. долара, което се дължи на неблагоприятното сравнение с година по-рано.

Оперативната ѝ печалба се е понижила с 52 на сто до 156 млн. долара, след като компанията похарчи повече за разработката на нови продукти.

Китай, един от по-големите пазари на Logitech, където се намира и основният ѝ завод, също може да донесе предизвикателства, след като Covid-19 стана причина за налагането на нови блокади.

Въпреки това анализаторите очакват тримесечието да е по-добро от очакваното, след като Logitech свива оперативните си разходи.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Apple забавя плановете за връщане на служителите в офисите