Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Logitech: Търсенето на компютърна периферия не отслабва

Приходите от продажби на компанията са скочили с 66% през първото ѝ фискално тримесечие

Logitech: Търсенето на компютърна периферия не отслабва

Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Производителят на компютърна периферия Logitech заяви, че не наблюдава отслабване на търсенето от работещите от вкъщи, след като отчете по-високи приходи и оперативна печалба в началото на новата си фискална 2022 г., предава Ройтерс.

Приходите от продажби са скочили с 66% до 1,31 млрд. долара през трите месеца до края на юни, спрямо 792 млн. година по-рано. Изчислено не по Общоприетите счетоводни принципи (GAAP), оперативната печалба се е удвоила до 235 млн. долара през първото тримесечие.

Още по темата

Тенденции като работата от вкъщи и възхода на онлайн игрите продължават да подкрепят представянето на Logitech. Резултатите от това тримесечие са сравнявани с тези от година по-рано, когато пандемията даде силен тласък на продажбите.

Продажбите на швейцарско-американската компания, която произвежда компютърни клавиатури, мишки и уебкамери, през последните месеци са тласкани нагоре от хората, които работят от вкъщи по време на пандемията от Covid-19.

Безпрецедентният скок на търсенето накара Logitech да повиши прогнозата си пет пъти, докато цената на акциите ѝ скочи с 87% през 2020 г.

Днес Logitech запази прогнозата си за фискалната година до края на март 2022 г., посочвайки, че все още очаква оперативната печалба да е между 800 млн. и 850 млн. долара. Тя все още прогнозира ръст на приходите от продажби при постоянни валути да съответстват на тези от предходната фискална година, като може да варират с 5% нагоре или надолу.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Dell планира обратно изкупуване на акции за 5 млрд. долара