IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Luxottica и Intel ще произвеждат високо-технологични очила

Двете компании сключиха споразумение за партньорство

16:44 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Luxottica и Intel ще произвеждат високо-технологични очила

Най-големият производител на очила в света Luxottica Group обединява сили с американския производител на чипове Intel по разработването на високотехнологични очила, предава Ройтерс.

Сделката с Intel, която беше обявена в сряда, е втората подобна за италианската компания. По-рано тази година тя се договори с Google за производството и дистрибуцията на очила, свързани с интернет.

Luxottica и Intel не са разкрили финансови подробности за своето споразумение. Единственото, което е известно, е, че включва производството на рамки за очила, които са „интелигентни, функционални и красиви“, посочва главният изпълнителен директор на Luxottica Масимо Виан.

Първите очила, плод на сътрудничеството на двете компании, ще се появят на пазара през следващата година.

В средата на октомври Luxottica Group обяви, че нейният главен изпълнителен директор Енрико Каваторта се оттегля от поста си. Той заяви, че проблемите в управлението на компанията, които започнаха по-рано тази година, все още не са решени.

Причината за напускането на Каваторта са разногласията му с основателя на компанията Леонардо Дел Векио, с когото имат различни виждания за обхвата на правомощията на главния изпълнителен директор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още