IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Micron очаква спад на търсенето на чипове заради недостига на други компоненти

Производителите на персонални компютри не успяват да си набавят други важни части за устройствата си

09:59 | 29.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jeremy Erickson/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeremy Erickson/Bloomberg

Производителят на чипове с памет Micron Technology прогнозира приходи за настоящото тримесечие, които се оказаха под очакванията на анализаторите. Освен това компанията предупреди, че продажбите на нейните чипове с памет ще се свият в краткосрочен план, тъй като клиентите ѝ, произвеждащи персонални компютри, се сблъскват с недостиг на други компоненти, предава Ройтерс.

Цената на акциите на поддоставчика на Apple, който също твърди, че се бори с недостиг на някои компоненти в своята верига на доставки, се понижи с близо 4% по време на следборсовата търговия.

Компанията произвежда NAND чипове с памет, които се ползват на пазара за съхранение на данни, както и DRAM чипове с памет, които са широко използвани в центрове за данни, персонални компютри и други устройства.

Micron – един от най-големите доставчици на чипове с памет в света – твърди, че очаква продажбите и на двата вида полупроводници последователно да намалеят в краткосрочен план.

„Някои клиенти, произвеждащи персонални компютри, коригират своите покупки заради недостига на компоненти без памет, които са нужни за завършване на компютрите“, коментира главният изпълнителен директор Санджей Мехротра. „Очакваме корекциите при нашите клиенти, правещи персонални компютри, да бъде решена до голяма степен в следващите месеци“.

Въпросът около Micron се върти около това дали индустрията за компоненти с памет навлиза в продължителен низходящ цикъл или ще се сблъска с по-скромно намаление на търсенето, което ще се коригира сравнително бързо, коментира анализаторът на Wedbush Матю Брайсън.

Въпреки че коментарите на Micron подкрепят последното твърдение, Брайсън твърди, че очаква по-конкретни данни в подкрепа на този резултат.

Micron прогнозира приходи в размер на 7,65 млрд. долара, плюс или минус 200 млн. долара, за текущото тримесечие. Средната прогноза на анализаторите е за 8,75 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Освен това компанията очаква коригирана печалба на акция от 2,10 долара, плюс или минус 10 цента, което е под прогнозата за 2,33 долара на акция.

През четвъртото тримесечие, което завърши на 2 септември, Micron спечели 2,42 долара на акция на коригирана база, над очакванията на анализаторите за 2,33 долара на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още