IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Micron: Пазарът на корпоративни и настолни компютри е в добро здраве

Продажбите на персонални компютри се забавят, твърди лидерът на компанията Санджей Мехротра

11:58 | 13.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Jutharat Pinyodoonyachet/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jutharat Pinyodoonyachet/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Micron Санджей Мехротра твърди, че пазарът на корпоративни и настолни компютри е в добро състояние, въпреки че пазарът на персонални компютри се забавя, пише CNBC.

„Да, въпреки че персоналните компютри за крайни потребители напоследък не се радват на същия растеж, какъвто наблюдавахме през последните две години... корпоративните и настолните персонални компютри продължават да са един здрав пазар“, допълва той.

Тъй като хората се връщат в офисите и училищата, продажбите на персонални компютри започнаха да отслабват. През април Gartner заяви, че продажите са се свили със 7,3% спрямо година по-рано. Canalys твърди, че понижението за първите три месеца на годината е с 3% на годишна база.

Спадът се наблюдава, след като през 2021 г. имаше голям бум на пазара на персонални компютри, когато през първото тримесечие продажбите им записаха най-бързото си повишение от 20 години. За цялата година скокът беше с 15 на сто.

Главният изпълнителен директор на Micron коментира и смартфоните, посочвайки, че растежът на този пазар се е стабилизирал.

„По отношение на телефоните в Китай при някои производители има по-слабо търсене от потребителите заради блокадите, свързани с Covid. Така че бяха направени известни корекции в инвентара на част от производителите на телефони в Китай“, коментира той. „Важното е, че телефоните като цяло... продължават да бъдат голям пазар“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още