IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft представи актуализация на Windows за работа с мобилни устройства

Компанията показа и контролер за смесена реалност, както и ново приложение за споделяне на снимки и видеа

22:38 | 11.05.17 г.
<p>
	Пакетът на Acer с контролер и очила за смесена реалност. <em>Снимка: Microsoft</em></p>

Пакетът на Acer с контролер и очила за смесена реалност. Снимка: Microsoft

Microsoft представи нова актуализация на операционната система Windows 10, добавяйки ключови функции, от които вероятно ще спечелят потребителите на джаджи на конкурентните мобилни операционни системи iOS и Android, съобщава Bloomberg.

Функциите, които ще бъдат част от ъпгрейд на компютърната операционна система този есен, ще позволят на потребителите да синхронизират различни устройства, съобщиха представители на Microsoft на брифинг преди представянето на софтуера. Потребителите, например, ще могат да споделят информация, запаметена на клипборда, или да се продължават задачи на едно устройство, започнати на друго. iTunes – музикалното приложение на Apple, също ще бъде достъпно в Windows App Store, каза още Microsoft.

Производителят на софтуер все по-силно възприема идеята, че потребителите използват няколко устройства и че много от тях, особено мобилните, не ползват Windows. Макар че главният изпълнителен директор Сатя Надела насърчи пакетът Office и други бизнес приложения да се фокусират върху версии за конкурентни мобилни системи преди три години, ролята на Windows в този нов свят оставаше въпрос без отговор. Сега, Windows ще се ангажира с конкурентите си и ще търси начини да направи изживяването на потребителите с тези устройства по-добро,заяви базираната в Редмънд, Вашингтон, компания.

„В нашия есенен ъпдейт за пръв път Windows 10 ще заобича всички ваши устройства“, каза Джо Белфър, вицепрезидент на Microsoft.

За да имат достъп до новите функции на Windows 10, представени в четвъртък на конференция в Сиатъл, потребителите ще се нуждаят от регистрация в Microsoft, за да се впишат във всички устройства и да споделят информация.

Компанията показа и приложение, наречено Story Remix, което позволява на няколко потребители да споделят видеа и снимки от телефони, като комбинира това със специални ефекти и музика. Microsoft показа как технологията на изкуствения интелект избира най-добрите видеа и снимки и ги сглобява и как потребителят може да дръпне някоя част, за да се фокусира само върху един човек.

Microsoft въведе и контролер за смесена реалност, който ще работи с очила за виртуална реалност, разработени от производители на хардуер, ползващи софтуер на компанията. Виртуалната реалност потапя потребителите в изкуствен свят и засега се ползва основно в игрите, докато добавената реалност наслагва образи в реалния свят. Смесената реалност съчетава аспекти и от двете.

Новият контролер ще работи без да изисква поставянето на сензори за движение в стая, за да се следят движенията на потребителя. Acer ще обедини контролера и очилата в пакет за 399 долара за коледните празници, като предварителните поръчки ще започнат от четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още