IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска конкурент на iPad mini?

Според PCPro това ще е първият Windows RT таблет, който не разчита на процесор на Nvidia

15:48 | 12.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft  пуска конкурент на  iPad mini?

Американският технологичен концерн Microsoft планира да представи две нови версии на таблета си Surface в края на този месец. Устройствата ще използват процесори на Intel и Qualcomm. Очаква се това да се случи по време на събитие за медиите на 20 май.

Моделът с Qualcomm чип ще бъде с по-малък екран (седем или осеминчов дисплей) и ще е своеобразен конкурент на iPad mini, съобщава  Bloomberg. Устройството ще използва по-слабо разпространената засега Windows RT. 

Това ще е първият Windows RT таблет, който не разчита на процесор на Nvidia. За момента на пазара има само две такива устройства – Surface 2 и Lumia 2520.

Според PCPro устройството ще е с дипслей от 7,5 инча с резолюция от  1400 x 1050 пиксела.  В допълнение таблетът ще поддържа мобилна свързаност. 

Другият модел ще ползва последното поколение на мобилните процесори на Intel. Той ще е със стандартни размери и ще използва пълната версия на Windows 8.1, съобщава агенцията. Засега източниците не разкриват какви ще са другите промени в обновения Surface Pro. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още