IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo може да увеличи още производството на Switch

Компанията може умишлено да е поставила по-ниска производствена цел, за да не разочарова инвеститорите

17:05 | 29.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Не е тайна, че японската технологична компания Nintendo е изправена пред огромно търсене на новата си конзола Switch, при това до такава степен, че се говори, че компанията е удвоила производството, за да отговори на очакванията. Но дори тези цифри могат да се окажат недостатъчни, пише Engadget.

Източници на Financial Times, заети във веригата за доставки на фирмата, твърдят, че Nintendo е увеличила производството на Switch до 18 млн. бройки за текущата фискална година, която приключва през март 2018 г. Това е с 2 млн. повече спрямо данните, които се появиха в Wall Street Journal.

Каква е причината за всичко това?

Твърди се, че целта е да се предотвратят разочарования на потребителите по време на празниците. Nintendo не иска да започне да продава Super Mario Odyssey през ноември, без да има системи, които да могат да пуснат играта.

Конзолният гигант официално се придържа към целта за продажбата на 10 млн. устройства през същия период. Въпреки това редица анализатори вярват, че компанията умишлено е занижила целта си за международните продажби.

Nintendo може би не иска да обещава твърде много и да остави инвеститорите разочаровани, ако се появи проблем с доставките или изненадващ спад в търсенето.

Ако данните са точни обаче, предполагат, че Nintendo ще трябва да продължи да повишава своите вътрешни данни за производството, докато осъзнава, че Switch се превръща в истински хит.

Това са добри новини за играчите, тъй като увеличава шансовете да намерят Switch, както и насърчават разработчиците на игри да залагат повече на тази система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още