IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата платформа Android Wearables дебютира с устройство на LG

Часовникът LG G, задвижван от Android Wear, е създаден в тясно сътрудничество с Google

20:44 | 18.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: LG</em></p>

Снимка: LG

Корейският концерн за потребителска електроника LG Electronics (LG) работи съвместно с Google над часовника LG G Watch с операционна система Android Wear™, която разширява приложението на платформата Android до употребата й в преносими аксесоари.

LG G Watch ще е съвместим с широка гама от смартфони с Android и ще представя съответната информация до потребителите, когато имат нужда от нея или всеки път щом изрекат „ОК Google”, за да зададат въпрос или да направят нещо. Като един от водещите партньори на Google в това начинание, LG обмисля да представи първия часовник, работещ с Android Wear, през второто тримесечие на 2014 година.

Часовникът LG G, задвижван от Android Wear, ще предоставя лесен достъп за разработчици и ще предложи най-доброто Google изживяване, познато до сега на потребителите. Инженерите на LG работят съвместно с Google още от първия етап от разработването на проекта, за да са сигурни, че LG G Watch ще работи отлично с Android Wear. Това е четвъртият уред на LG, създаден в тясно сътрудничество с Google. Негови предшественици са Nexus 4, Nexus 5 и LG G Pad 8.3 Google Play Edition.

„Възможността да работим съвместно с Google върху часовника LG G даде невероятен шанс на LG да избегне всички препятствия по отношение на дизайна и технологията,” споделя Д-р Джонк-сеок Парк, Президент и Главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „С часовника LG G, LG преминава през основните етапи, които заложихме в разработването на аксесоари, работещи с електронни устройства. Часовникът върви по стъпките на своите предшественици - първия в света 3G Touch Watch телефон, създаден през 2009 г. и Prada Link от 2008 г. Уверени сме, че аксесоар  с добре изпълнен дизайн като този, има потенциала да завладее пазара на преносимите технологии.”

Допълнителните детайли за часовника LG G, задвижван от Android Wear, включително хардуерните му специфики, ще бъдат представени през следващите месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още