IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият iPad Pro: Какво трябва да знаем за него

Той е Mercedes-Benz G550 на таблетите, пише Сам Гроубърт за Bloomberg

17:14 | 11.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новият iPad Pro на Apple е Mercedes-Benz G550 на таблетите. По този начин Сам Гроубърт описва в Bloomberg новия хардуерен продукт на американския технологичен гигант.

“Ако шофирам в Чад например, това ще е превозното средство, в което ще искам да се намирам. Харесвам коли и се възхищавам на G550. Мога да оценя инженерните усилия, положени за създаването на този автомобил. Но живея в Ню Джърси и нямам абсолютно никаква нужда от G550, дори и да имах пари да си купя един”, допълва той.

IPad Pro (779-1079 долара) на Apple е най-добрият таблет с голям екран, допълнително прикрепяща се клавиатура и възможност за ползване на стилус, с който можете да се сдобиете днес.

Според Гроубърт, ако търсите близо 13-инчов тъчскрийн, вероятно iPad Pro ще отговори напълно на нуждите ви. 12,9-инчовият дисплей е един от най-големите, най-качествените и с най-висока резолюция на пазара. Четирите говорителя са по-силни от тези на всеки друг таблет, който сте срещали. Процесорът A9X работи изключително бързо, допълва авторът. 

Същевременно разработчиците вече започват да адаптират софтуера си за новото устройство. Приложения като Paper вече са готови за работа на Pro, както и няколко програми за дизайн на Adobe.  

За по-голямо удобство потребителите могат да се сдобият с два аксесоара към таблета - умна клавиатура (169 долара) и Apple Pencil - стилус, струващ 99 долара.

Умната клавиатура е тънка, стандартна (QWERTY) и се прикачва с магнит за iPad Pro, така че не се нуждае от допълнителна батерия или зареждане. Това се случва чрез самия таблет. За да я използвате, просто трябва да сгънете поставката, докато тя не се превърне в такава, на която да сложите екрана. 

В тази конфигурация с клавиатурата Pro представлява нещо като хибрид. Дори тогава можете да използвате сензорния екран, ако искате, но Apple е добавила към операционната система iOS няколко традиционни функции за клавиатура, както при Mac.

Стилусът пък носи името Apple Pencil, който, според автора се усеща много добре в ръката. Устройството може да имитира химикалки, моливи и маркери, в зависимост от това какво избере потребителят. При промяна на ъгъла на писане ширината на линия се променя също. При по-силен натиск линията става по-тъмна. За разлика от много други подобни устройства Apple Pencil реагира мигновено, без забавяне, така че усещането е същото, като при писане и рисуване на хартия.

Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още