Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Огъващите се телефони ще достигнат 5% от пазара до 2023 г.

През тази година ще бъдат продадени 1,8 млрд. смартфона

Огъващите се телефони ще достигнат 5% от пазара до 2023 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Огъващите се телефони ще представляват 5% от пазара на висок клас смартфони до 2023 г., сочи доклад на Gartner, цитиран от ZDNet.

Gartner прогнозира, че огъващите се телефони ще достигнат 30 млн. бройки до 2023 г. Компанията очаква да има бум, а след това ще има забавяне на пазара. Част от производителите на мобилни устройства, като Samsung и Huawei, вече показаха своите първи предложения в тази категория.

По думите на Роберт Коза, анализатор от Gartner, компанията очаква огъващите се телефони ще се ползват като традиционните, а разгъването им няма да е толкова често. 

През следващите пет години очакваме огъващите се телефони да останат нишов продукт заради някои предизвикателства при производството. В допълнение към покритието на екрана, цената е бариера, макар че очакваме тя да спадне с времето. В момента струващите 2000 долара огъващи се телефони са свързани с твърде големи компромиси, дори и за най-ранните потребители на технологиите“, коментира още експертът.

Още по темата

През 2019 г. продажбите на мобилни телефони ще достигнат 1,8 млрд. бройки, което е с 0,5 на сто по-малко спрямо година по-рано. При високия клас телефони спадът ще продължи, прогнозира Gartner.

По думите на компанията през 2020 г. смартфоните ще се върнат към растежа и ще генерират 1,2% ръст на продажбите.

В същото време продажбите на традиционните персонални компютри ще спаднат с 3 на сто до 2019 г., достигайки 189 млн. бройки. Като цяло продажбите на персонални компютри ще са 258 млн. през тази година, което представлява спад с 0,6%.  

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
САЩ дават три месеца отсрочка за износа към Huawei