IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic хвърли бялата кърпа на родния пазар за смартфони

Компанията обаче ще продължи да предоставя специализирани модели за корпоративни потребители

14:32 | 29.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Panasonic хвърли бялата кърпа на родния пазар за смартфони

Японският технологичен концерн Panasonic Corp финализира плановете си да се оттегли от бизнеса за потребителски смартфони в Япония и вече е получил оферти от потенциални купувачи за мощностите си в страната, съобщава местният финансов вестник Nikkei. 

Компанията ще преустанови производството в единствената си фабрика за смартфони до март 2014 г., пише всекидневникът.

От Panasonic са информирали най-големия мобилен оператор в страната NTT DoCoMo Inc, че ще спрат доставките на нови модели смартфони от тази зима, предаде Ройтерс през този месец, като се позова на новинарската агенция  Kyodo.

Компанията обаче ще продължава да предоставя специализирани модели за корпоративни потребители и аутсорснати модели за чужди пазари. Производството и продажбите на вътрешния пазар на конвенционални мобилни телефони ще продължи, както съобщава още Nikkei.

Компанията също така е сближила позициите си с потенциалните купувачи за клетъчния си бизнес с базови станции, сред които е финландската Nokia, пише още Nikkei.

През юли компанията заяви, че продажбите ѝ на мобилни телефони намаляват рязко през тримесечието април-юни, което се дължи отчасти на приетата от NTT DoCoMo нова маркетингова стратегия, която предлага големи отстъпки за смартфони, направени от Sony Corp и Samsung Electronics Co. NTT DoCoMo е най-големият мобилен оператор в Япония с над 60 млн. абоната.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още