IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на таблети в ЦИЕ расте с двуцифрен темп

Броят на таблетите в региона ще достигне 80 млн. през тази година

20:30 | 29.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Броят на таблетите, ползвани в Централна и Източна Европа, ще достигне близо 80 млн. тази година, сочат данни на eMarketer. Според компанията пазари като Турция, Чехия и Русия ще продължат да растат с двуцифрен темп.

Според най-новата прогноза на eMarketer за използването на таблети по света в Централна и Източна Европа 78,6 млн. души ще използват такова устройство поне веднъж месечно, независимо дали става дума за собствен таблет, или за споделяне на едно устройство между приятели и членове на семейството.

Най-голям дял от потреблението на таблети в региона ще има Русия, където 32 млн. души тази година ще използват таблети на месечна база. Турция, следващият най-голям пазар, ще има наполовина по-малко потребление на таблети от това в Русия.

Турция е сред най-бързо развиващите се пазари в региона. За него като цяло обаче се очаква 2016 г. да бъде последна година на двуцифрен растеж на потреблението.

До 2020 г. броят на хората, ползващи таблети, ще достигне малко над 100 млн. души.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още