IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips придобива американската Biotelemetry за 2,8 млрд. долара

Biotelemetry е специализирана в дистанционното наблюдение и грижите за пациенти със сърдечни заболявания в болниците и у дома

12:07 | 18.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Нидерландската компания за медицински технологии Philips подсилва бизнеса си за наблюдение и грижи за сърдечно болни с поглъщане за няколко милиарда долара. Американската компания Biotelemetry ще бъде придобита в трансакция за 72 щатски долара на акция, съобщи Philips в петък в Амстердам. При тази офертна цена Biotelemetry се оценява на почти 2,8 млрд. щатски долара (2,3 млрд. евро), предава DPA.

„Придобиването напълно се вписва в нашата стратегия да бъдем водещ доставчик на решения за управление на грижите за пациентите в болницата и у дома“, каза изпълнителният директор на Philips Франс ван Хутен.

Biotelemetry е специализирана в дистанционното наблюдение и грижите за пациенти със сърдечни заболявания в болниците и у дома. Това тя прави, например, с преносими сърдечни контролни устройства.

В момента биотелеметрията се грижи за повече от един милион пациенти със сърдечни заболявания. През 2019 г. компанията е имала приходи от продажби в размер на 439 млн. долара. Philips очаква значителни синергии от придобиването. Завършването на сделката е планирано за първото тримесечие на 2021 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още