IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поддоставчиците на Apple спряха производство в Индия

Решението е свързано с решението на властите да наложат 21-дневна карантина в страната

11:18 | 25.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Karen Dias/Bloomberg</em></p>

Снимка: Karen Dias/Bloomberg

Foxconn и Wistron преустановиха производството си в индийските си заводи, за да се съобразят с националната карантина, въведена от премиера Нарендра Моди. Това пък засегна производството на iPhone на Apple и на други устройства, пише Bloomberg.

Foxconn, още известна като Hon Hai Precision Industry, прекратява операциите си до 14 април, обяви компанията в текстово съобщение до Bloomberg News. Тя възнамерява да възстанови индийското си производство на база на бъдещите новини от страна на правителството. Представител на Wistron е казал, че компанията също се придържа към забраната, но отказва да коментира кои продукти са засегнати от случващото се.

Foxconn и Wistrom са ключови партньори в производството на много от най-големите имена в електрониката. Макар че нито една от двете не посочва кои продукти са били засегнати, индийските им заводи се занимават с по-стари модели iPhone или произвеждат устройства, предимно насочени към вътрешния пазар.

И все пак затварянето подчертава, че изненадващото решение на Моди за 21-дневна карантина (най-дългата подобна мярка, взета от правителство, с цел справяне с коронавируса) може да засегне операциите на световните технологични гиганти на един от най-бързо растящите пазари на устройства в света.

Представител на Apple не е отговорил веднага на запитванията за коментар, когато са се свързали с него.

Apple не държи челното място на растящия пазар на смартфони в Индия, защото високите цени и високите мита за внос от близо 20 на сто правят продуктите ѝ по-недостъпни за индийците. Но компанията смята страната за особено важна за нейния дългосрочен растеж.

Базираната в Купертино, Калифорния, Apple разполага с офис с хиляди служители в Хидерабад, които работят по данни за Apple Maps. Те вероятно също ще бъдат засегнати от мерките на правителството за борба с вируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още