IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемният старт на Google Pixel 2

Новият смартфон се сблъсква с редица проблеми - с екрана, цените и дори доставките

14:14 | 24.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пускането на второто поколение смартфони на Alphabet – Google Pixel, е възпрепятствано от проблеми с екрана, с цените и доставките, което принуди компанията да започне разследване и да отправи многократно извинения към потребителите си, предава Ройтерс.

Pixel 2 и Pixel XL, които са със стартова цена от 649 долара и се предлагат в търговската мрежа от четвъртък миналата седмица, стоят в основата на усилията на Google да атакува директно iPhone на Apple.

Ранните потребители на Pixel 2 изразиха недоволството си, включително от потенциални сериозни проблеми с екрана.

В неделя Google заяви, че разследва дали изображенията „изгарят“ на екрана на Pixel 2. Всичко това се случи след статия в блога AndroidCentral, в която се посочват повече подробности, свързани с този проблем. Въпросният проблем обикновено се появява след няколко години на работа и може да започне да пречи на потребителя да вижда информацията на дисплея.

Google вероятно ще трябва да спре производството, ако наистина има проблем, твърди Раян Рейт, анализатор мобилни устройства в IDC.

"Приемаме всички сигнали за проблеми много сериозно и нашите инженери ги проучват бързо“, коментира Марио Куейроз, вицепрезидент в Google, отговарящ за управлението на продуктите с марката Pixel.

Новините за разследването идват, след като Google посочи, че може да пусне нов софтуер, за да отговори на притесненията на потребителите за синия оттенък на 6-инчовия екран на Pixel 2 XL. Устройството включва технология за OLED дисплеи.

Експерти в сферата на потребителската електроника и потребители в редица онлайн форуми сигнализираха и за странен звук по време на обаждания, както и за слаба Bluetooth връзка между Pixel 2 и други устройства. Google не е коментирала веднага тези проблеми.

В петък компанията обеща да върне парите на необявен брой хора, които са били таксувани допълнителни 30 долара за Pixel 2 от Verizon Wireless в САЩ. В извинението си Google посочва, че това е „била грешка“.

Предишни оплаквания накараха Google да намали цената на адаптер, използван за свързването на слушалките, от 20 на 9 долара, с което достигна цената на подобния адаптер за iPhone.

През уикенда Google изпрати мейли на купувачи, в които посочва, че доставката на техния Pixel 2 може да бъде отложена с месец до края на ноември, сочи публикация в блога AndroidPolice, както и потребителски публикации в Reddit. Купувачите твърдят, че Google им е предложила безплатен кейс за смартфона, който иначе струва 40 долара. Google не е коментирала веднага въпроса.

Миналия месец компанията направи значителен залог в бизнеса със смартфони, като придоби екипа за хардуерна разработка на HTC за 1,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още