IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на смартфони ще минат границата от 1 млрд. броя

По-изгодните цени и растящото търсене на развиващите се пазари ускоряват продажбите

21:07 | 04.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на смартфони ще минат границата от 1 млрд. броя

Световните продажби на смартфони през тази година за първи път ще минат психологическата граница от 1 млрд. броя, показват очакванията на компанията за проучване на пазара International Data Corp (IDC). Пазарът на мултимедийни мобилни телефони, с които може да се достъпва интернет, най-вероятно ще нарасне с 40 на сто през 2013 г., съобщи в сряда IDC. Причина за увеличението са по-евтините модели и растящото търсене на развиващите се пазари, поясняват анализаторите. 

Общият пазар за мобилни телефони се очаква да нарасне през тази година, според проучването на IDC, със 7,4%. В световен мащаб през 2013 г. ще бъдта продадени около 1,8 млрд. мобилни телефони - повече от половината ще са смартфони. До 2017 г. годишните продажби може да достигнат 1,7 милиарда смартфона.

"Преди две години на световният пазар на смартфони отпразнува продажбата на половин милиард броя", казва Рамон Ямас от IDC. "Фактът, че този брой се е удвоил само за две години, показва вездесъщността, която смартфоните са достигнали".  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още