IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на умни часовници продължават възхода си въпреки Covid-19

Нов доклад на Canalys разкрива данни за продажбите на носими устройства през първото тримесечие

10:24 | 18.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Носимите устройства изненадващо се оказаха устойчиви на турбуленциите, свързани с Covid-19. Ръстът на продажбите им се забавя през първото тримесечие, но в крайна сметка не спря, въпреки че много потенциални клиенти правеха по много по-малко крачки на ден, които да отброяват, пише TechCrunch.

Нови данни на Canalys показват, че умните часовници в частност са продължили да бележат растеж на продажбите въпреки всичко.

Като цяло категорията е записала 12% ръст на годишна база в рамките на първото тримесечие на годината. Китай също се радва на повишение на продажбите – с цели 66% през първото тримесечие спрямо същия период на 2019 г.

Клетъчните модели на Xiaomi и Apple са били големите хитове, яхвайки вълната на насочването на eSIM. Северна Америка продължава да се радва на ръст, но е генерирала под една трета от всички продажби. Това се е случило за първи път, откакто компанията води статистика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още