IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуктивност в работна среда – въпрос на време или въпрос на технологии

Баланс между работа и личен живот – серията Galaxy S22 дава решение

11:56 | 28.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Samsung</em></p>

Снимка: Samsung

 В средата на февруари Белгия обяви, че става част от една набираща сили тенденция за четиридневна работна седмица. Премиерът Александър де Кру заяви, че ходът цели да даде на хората и компаниите повече свобода да организират работното си време. 

Всъщност Белгия не е единствената държава, която се ангажира с подобен ход. Великобритания вече тества сходен вариант, а в САЩ и Ирландия предстоят такива програми, писа Washington Post. Концепцията набира сили в глобален мащаб, а доказателство за това са плановете на Канада, Австралия и Нова Зеландия. 

4-дневната работна седмица предполага, че както бизнесът, така и отделните служители ще търсят все повече възможност за продуктивност и   постигане на баланс между личния живот и работата. Добрият пример вече е налице – исландците доказаха, че по-късата работна седмица е изключително успешна, защото дава на служителите възможност да работят по-концентрирано и да почиват по-пълноценно цели три поредни дни. 

В личен аспект ползите са няколко – така търсеният баланс между работа и личен живот, както и повече свободно време за любими занимания. Но се наблюдава и все по-голяма необходимост от устройства, с които хората да стават все по-продуктивни. 

Въпреки че в България все още не тестваме възможността да работим само 4 дни в седмицата, все повече хора се задъхват под купищата задачи и търсят възможности за по-добра продуктивност, така че да имат повече свободно време.

Samsung протяга ръка на всички, изправени пред това предизвикателство, с новата си серия устройства Galaxy S22, която комбинира устойчивост, красив дизайн и иновативни технологии с инструменти за по-добра работа. Става дума за три нови смартфона – Galaxy S22, Galaxy S22+ и по-големият им брат GalaxyS22 Ultra, както и за серия нови таблети – Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ и първия Galaxy Tab S8 Ultra. 

Продуктивност

За да отговори на нуждата от бързо изпълнение на задачи онлайн, без излишно забавяне на процесите, южнокорейският технологичен гигант е вградил първия 4nm процесор на смартфон Galaxy в трите устройства. Той не само предлага максимално добра производителност, но и извършва специален анализ, чрез който автоматично разбира кое приложение ползва потребителят и насочва мощност към него. 

Същевременно тази интензивна работа изисква батерия, която да издържи на натоварването и да не ни предаде в неподходящия момент. Батериите и на трите смартфона поддържат супербързо зареждане, така че дори и в забързаното ежедневие зарядът да не е проблем. Същевременно капацитетът на батериите е значителен, така че да издържи на множеството процеси и команди. В случая на Galaxy S22 той е 3700 mAh, при S22+ e 4500mAh, а при S22 Ultra е 5000 mAh. 

Но говорейки за продуктивност, Ultra моделът има предимство – той е наследник на Note устройствата на Samsung и е първият Galaxy телефон от S серията, който работи със стилуса S Pen, който е вграден в корпуса му. С него е особено лесно воденето на бележки и скицирането в движение. Латентността е подобрена, а това означава, че не се усеща съществена разлика между писането на хартия и върху дисплея. Целта на Samsung е по този начин потребителите да записват всяка своя идея на мига, да правят лесни списъци със задачи и да не губят време. 

Баланс между работа и личен живот

Във връзка с насочването на Исландия към 4-дневната работна седмица изследователят от AutonomyДжак Келам миналото лято сподели пред CNBC, че експериментът е показал, че хората се чувстват значително по-добре, когато имат повече време за себе си и близките си. По думите му прекарването на много време в работа у дома може да накара много хора да се почувстват изолирани от приятелите и семейството си. 

С новите функции на камерите на телефоните от серията Galaxy S22 Samsung дава възможност за запечатване на прекрасните моменти с любими хора. На първо място трябва да споменем подобрения портретен режим и опцията за автоматично кадриране по време на видео разговорите. Те гарантират, че споделянето на красивите моменти ще бъде запечатано по възможно най-добрия начин – с максимално точни цветове и богатство от детайли. Същевременно Samsung предлага и т.нар. Nightography – нова възможност за правенето на по-качествени кадри дори при ниска осветеност. Новата серия смартфони разполага с  по-голям сензор и технологията Adaptive Pixel, чрез която камерата пропуска повече светлина, извлича много повече детайли и улавя добре цветовете. При снимки на видео Auto Framingфункцията пък може да проследява до 10 души на до 5 метра и успява автоматично да регулира фокуса на камерата, за да не изпусне нито един важен момент. 

Моментите, които предполагат почивка насаме, често са свързани с гледането на видео съдържание или с играенето на игри. S22 и S22+ имат съответно 6,1- и 6,6-инчов FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display с резолюция 2340x1080 и опреснителна честота от 120 Hz. При Ultra моделът компанията надгражда с 6,8-инчов Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display, резолюция 3088x1440 и същата опреснителна честота като другите две предложения. По-важното тук е, че независимо дали на устройството се играе игра или се гледа видео, и в трите случая телефонът се грижи автоматично да настройва дисплея спрямо околното осветление. Технологията Vision Booster също така се грижи за подобряването на цветовия контраст.  

Екосистема

Постигането на баланс между по-голямата продуктивност и повече време за почивка е трудна задача, за изпълнението на която могат да са нужни повече устройства. Galaxy екосистемата обхваща не само трите нови смартфона на Samsung, но и създадената за новата ера на свързаност серия Galaxy Tab S8. В тези таблети компанията влага усилията си да отговори на постоянно променящите се нужди на потребителите в динамичното им ежедневие. За по-пълноценно изживяване Galaxy екосистемата обхваща и редица носими устройства, включително умните часовници Galaxy Watch, чието поколение Galaxy Watch4 получи актуализирани функции наскоро, както и слушалките Galaxy Buds2. А основното предимство на една технологична екосистема е изключително лесното прехвърляне на работата от едно устройство на друго, синхронизиране на задачите и по-добрата продуктивност в резултат на всичко това. 

Устойчивост

Отвъд красивия Countour-Cut дизайн на S22 и S22+, Samsung все повече мисли не само как изглеждат устройствата, но и за това да бъдат достатъчно издръжливи и да следват идеята за устойчивост, която компанията налага активно през последната година. Що се отнася до издръжливостта, серията смартфони разполага с корпус от най-здравия алуминий в индустрията – Armor Aluminium, както и новото стъкло Corning Gorilla Glass Victus+. По-важното е, че серията Galaxy S22 е важна стъпка към едно бъдеще без пластмаса за еднократна употреба. Samsung използва други екологично съобразени материали, включително рециклирани такива, в своите устройства, както и рециклирана хартия за опаковките. 

Независимо дали работим на 4- или 5-дневна работна седмица, е важно да имаме достатъчно време за почивка, работа, спорт, семейство. Серията Galaxy S22 ни дава възможност да оптимизираме времето си и да се възползваме максимално от него, като комбинира интелигентни функции, устойчиви устройства и максимална производителност с най-новите технологични иновации. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още