IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RadioShack обяви банкрут, Sprint поема част от магазините

Популярният магазин за електроника в САЩ трябва да фалира, тъй като от близо година е на загуба Въпреки това той ще избегне ликвидация чрез продажбата си

12:31 | 06.02.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Веригата магазини за електроника RadioShack подаде документи за обявяване в несъстоятелност в четвъртък. От компанията заявиха, че са сключили сделка да продадат до 2 400 от своите магазини на съдружник на хедж фонда Standard General, който е техен кредитор и основен акционер, пише Ройтерс.

Безжичният оператор Sprint ще поеме до 1 750 от тези магазини според уговорката със Standard General, направи отделно изявление Sprint.

Банкрутът на RadioShack се очакваше от месеци. Той идва след 11 поредни тримесечия на загуба, тъй като компанията не успя да се превърне в място за купувачите на мобилни телефони. Но договорът за продажба със Standard General би могъл да ѝ спести съдбата на много други магазини – ликвидация.

RadioShack заяви, че съдружник на Standard General, General Wireless, ще придобие между 1 500 и 2 400 от общо 4 100-те магазина.

Sprint би могъл да заеме една трета от всеки магазин на RadioShack, продавайки „мобилни устройства от портфолиото на бранда Sprint, както и продукти на RadioShack, услуги и аксесоари“, заяви Sprint.

Други потенциални купувачи също ще имат възможността да наддават за активите на компанията. Всяка една сделка трябва да бъде одобрена от съда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още