IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отбелязва 10-годишнината на Galaxy S с 5G телефон с шест камери?

С новите си устройства компанията ще се опита да преобърне спада на продажбите на смартфоните си

10:53 | 21.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската компания Samsung Electronics планира голям технологичен ъпдейт за десетата годишнина на своите флагман смартфони през следващата година, включително 5G поддръжка, по-големи екрани и повече камери, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

След като Apple пусна iPhone X по повод 10-годишнината на своя смартфон миналата година, сега Samsung също се заема с нелеката задача да създаде премиум линия, която да привлече потребителите. Всичко това е част от усилията на южнокорейския технологичен гигант да преодолее скорошния спад на продажбите.

Samsung, най-големият производител на смартфони в света по обем, подготвя три версии на следващия си флагман Galaxy S10 с дисплеи, които варират от 5,8 до 6,4 инча, коментират източниците. Тези три телефона ще дебютират през февруари 2019 г., твърдят още те.

В допълнение Samsung Electronics разработва четвърти вариант на Galaxy S10, който ще бъде с 5G свързаност и носи кодовото име „Beyond X”, посочват част от източниците.

5G телефонът, който се очаква да се появи в търговската мрежа в САЩ и Южна Корея през пролетта, ще предлага още по-голям екран, с 6,7-инчов диагонал. Той ще е с шест камери – две отпред и четири на гърба, твърдят източниците.

За сравнение, най-новият висок клас iPhone включва три камери, две на гърба и една предна.

Говорителката на Samsung е отказала да коментира въпроса.

След няколко години на спадащи продажби на смартфоните Samsung се нуждае от голям хит следващата година.

На компанията се падат един на всеки пет смартфона, продавани по света, но тази година тя пострада от големия спад на продажбите на този тип устройства. Промените, които Samsung ще направи, ще тестват желанието на потребителите да се откажат от старите си устройства в замяна на такива, които имат по-нови функции, но и по-висока цена.

Samsung планира събитие в средата на февруари, на което ще представи своя 5G Galaxy S телефон, твърди източник, запознат с въпроса. Датата, на която ще се появи по магазините, зависи от това кога телекомите могат да пуснат 5G услуга, коментира друг източник. Това се очаква да се случи през следващата пролет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още