IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung показа своя телефон с огъващ се екран

Компанията призова разработчиците да ѝ помогнат да създаде повече приложения за него

09:00 | 08.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics разкри своя дългоочакван огъващ се телефон по време на събитие в Сан Франциско, призовавайки разработчиците на Android да започнат да създават приложения за него, предава Ройтерс.

Компанията трябва да постигне успех с това устройство, за да преобърне големия спад на печалбата на своето подразделение за мобилни устройства и да възстанови част от блясъка на марката, който тя загуби заради Apple.

Сгъваемите телефони обещават екрана на малък таблет в устройство, което се побира в джоба.

Джъстин Денисън, старши вицепрезидент, отговарящ за маркетинга на рекламните продукти, показа прототип с екран със 7,3-инчов диагонал (18,5 сантиметра).

Когато се сгъне на две, устройството представлява малко по-дебел смaртфон, но Samsung не е дала възможност на медиите и на разработчиците да видят устройството отблизо.

Дейв Бърк, вицепрезидент по инженерните въпроси за Android, коментира по време на конференцията в Калифорния, че Samsung планира да пусне ново, базирано на Android устройство, в началото на следващата година.

"Очакваме да видим огъващи се продукти от няколко производители, ползващи Android", допълва той.

Ръководителят на звеното за потребителско преживяване на Google Глен Мърфи също се качи на сцената и заяви, че Google ще работи с разработчиците, за да пусне повече функции за телефона.

Samsung заяви, че ще е готова за масово производство през следващите месеци.

Разработчикът Джошуа Кларк, който присъства на конференцията, заяви, че Samsung трябва да продава тази технология на своите конкуренти, така че продуктът да се ползва масово.

Според анализатора от Techanalysis Research Боб О’Донъл въпреки че сгъващият се екран е впечатляващ, потребителите може да не харесат дебелината на телефона или цената му.

Samsung е една от няколко компании, които разработват сгъваем телефон.

Китайската Huawei Technologies заяви преди време, че планира да пусне 5G смартфон с огъващ се екран в средата на 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още