IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще инвестира още 18 млрд. долара в бизнеса си с чипове

Компанията иска да засили присъствието си на този пазар в Южна Корея

10:10 | 04.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият производител на чипове за памет в света Samsung Electronics обяви, че ще направи нова инвестиция в размер на 20,4 трлн. вона (18 млрд. долара), за да разшири присъствието си на този пазар в Южна Корея, пише Bloomberg.

След като похарчи 15,6 трлн. вона за своя завод, намиращ се на юг от Сеул, общата инвестиция в него ще нарасне до 30 трлн. вона до 2021 г., посочва в изявление компанията.

Samsung Electronics, която ще даде 6 трлн. вона и за разширяване на производството си в Хуасон, също така обмисля създаването на ново място за производство на органични светодиоди до 2018 г., плюс втора продуктова линия в Сиан, Китай.

Въпреки че е позната на потребителите със своите смартфони и телевизори, Samsung има бизнес с чипове, който носи най-голям дял от печалбата ѝ. Благодарение на него тя доставя чипове на производителите на смартфони, компютри и други устройства. През 2016 г. чиповете генерираха 46,5% от оперативната печалба на компанията, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Акциите на Samsung останаха без промяна в стойността си, като се търгуваха на цена от 2,361 млн. вона към 11:48 ч. местно време в Сеул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още