Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

SK Hynix: Възстановяването на пазара на чипове с памет зависи от блокадите в Китай

Компанията очаква второто полугодие да донесе възстановяване на бизнеса

SK Hynix: Възстановяването на пазара на чипове с памет зависи от блокадите в Китай

Снимка: Bloomberg L.P.

Южнокорейският производител на чипове с памет SK Hynix отчете над двоен ръст на печалбата за последното тримесечие, след като продажбите към центровете за данни са компенсирали забавянето на потребителското търсене, а цените на чиповете с памет са спаднали по-малко, отколкото се очакваше, пише Bloomberg.

За останалата част от годината Hynix очаква възстановяване продажбите на персоналните компютри и смартфоните през сезонно по-силното второ полугодие, но то зависи от това колко дълго ще продължат блокадите заради Covid-19 в Китай. Те вече засегнаха производството, веригите на доставките и потребителското търсене, твърди компанията.

„Най-големият фактор за търсенето ще бъдат наложените в Китай блокади“, твърди Мюнгсу Пак, ръководител на DRAM маркетинга. „В зависимост от това как те се развият в бъдеще, ще има някои въпроси, които ще останат, предвид несигурностите в търсенето през втората половина на годината“.

Още по темата

Оперативната печалба се е увеличила с 2,86 трлн. вона (2,3 млрд. долара) през трите месеца до края на март на годишна база, обяви поддоставчикът на Apple. Приходите от продажби са нараснали с 43% до 12,16 трлн. вона. Компанията не успя да изпълни прогнозите за 3,2 трлн. вона печалба, след като записа еднократен разход от 380 млрд. вона, за да покрие разходите за компенсиране на потребителите от „слабото представяне“ на някои DRAM продукти, които преди продаваше.

Цената на акциите на гиганта спадна с 3,2% в Сеул.

SK Hynix прогнозира около 30% годишен ръст на продажбите на NAND чиповете и 17-19% на DRAM чиповете. Компанията очаква през първото полугодие търсенето на персонални компютри и смартфони да остане слабо, като посочва блокадите като ограничаващ фактор за това колко компютъра могат да сглобят клиентите ѝ, но след това прогнозата ѝ е за подобрение. Фирмата очаква силни поръчки на сървърна памет, тъй като операторите на центрове на данни се разширяват с темп, подобен на облачния технологичен бум през 2018 г., сподели компанията.

Hynix отдава скока на продажбите си на по-голямото търсене на компютърни продукти, повтаряйки казаното от играчи като Samsung Electronics и Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Като предизвикателство SK Hynix посочва по-слабото търсене на мобилния пазар в Китай, което подчертава притесненията за потребителското търсене. Продажбите на смартфони тази година записаха най-лошия си спад от началото на пандемията, а продажбите на персонални компютри тъкмо са се забавили. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Apple забавя плановете за връщане на служителите в офисите